Somfy Tahoma

Somfy Tahoma is een van de domotica systemen die wij van Megens woninginrichting in ons assortiment hebben. Somfy heeft ruim 40 jaar ervaring op het gebied van elektrische besturing en de domotica producten die ze aanbieden zijn betrouwbaar en van zeer goede kwaliteit. Het huisautomatisering systeem Somfy Tahoma heeft veel verschillende functionaliteiten die het leefcomfort van uw huis naar een hoger niveau zullen brengen. Hoe kunnen we dit nu beter demonstreren dan met een filmpje?

 


Uitgebreide mogelijkheden van Somfy

Het bovenstaande filmpje laat zien hoe uitgebreid de mogelijkheden met Somfy domotica zijn. Het is mogelijk uw gordijnen automatisch open en dicht te doen, uw verlichting vanaf een afstand te besturen of uw dakraam te sluiten wanneer u op uw werk zit en het onverwachts gaat regenen. 


De Tahoma router

Deze functionaliteiten zijn natuurlijk leuk, maar hoe gaat dit nu technisch in zijn werk? Somfy werkt met een eenvoudige router die ze Tahoma noemen. Tahoma staat in verbinding met het draadloze netwerk bij u thuis en zo kunt u via het internet al uw domotica apparatuur aansturen. Op uw smartphone, tablet of desktop download u de Tahoma app en vanuit daar kunt u voortaan uw huis besturen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van een handige afstandsbediening waarin u gemakkelijk verschillende acties kunt programmeren. 


Een gebruiksvriendelijke app

Het fijne van Somfy Tahoma, is dat de app waarmee u uw domotica producten bestuurt erg gebruiksvriendelijk is. Dit is natuurlijk belangrijk, want domotica moet uw comfort in huis bevorderen in plaats van u lastige situaties voorleggen. Alle domotica producten die u in huis heeft, zijn in de app zichtbaar als icoontjes. Het handige hieraan is dat u deze zelf een naam kunt geven. Denk bijvoorbeeld aan “gordijnen slaapkamer” of “verlichting zolder”. De icoontjes worden in een handig overzicht weergegeven en zo kunt u snel en eenvoudig besturen wat u besturen wilt.

 


Leefscenario’s

Een van de fijnste functionaliteiten van de Tahoma app, is de mogelijkheid om leefscenario’s in te stellen. U kunt bijvoorbeeld het scenario “wakker worden” aanmaken dat u iedere werkdag om 07:00 uur laat starten. In dit scenario kunt u verschillende acties automatisch laten uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het zachtjes openen van de gordijnen, het aanzetten van de verwarming en het starten van een ontspannend muziekje… Heerlijk toch? Natuurlijk kunt u ook tal van andere leefscenario’s aanmaken die u kunt inplannen of starten wanneer u wilt! 


Geholpen door sensoren

Het aanmaken en inplannen van scenario’s zorgt er voor dat u bijvoorbeeld het sluiten van de gordijnen automatisch kunt inplannen. Een nadeel daarvan is dat u misschien niet wilt dat de gordijnen iedere dag van het jaar op dezelfde tijd sluiten. In de winter wordt het immers eerder donker en in de zomer blijft het langer licht. Ook hierop heeft Somfy Tahoma iets bedacht. In de Somfy apparatuur bevinden zich sensoren die belangrijke informatie voor u kunnen detecteren. U kunt bijvoorbeeld instellen dat uw gordijnen open moeten blijven zolang het licht is, en dicht moeten gaan wanneer de zon onder gaat. Of dat uw dakraam zich automatisch moet sluiten wanneer het begint te druppen. Op deze manier kunt u uw domotica producten naadloos afstemmen op de leefstijlwisselingen die de Nederlandse seizoenen met zich meebrengen.


Somfy Tahoma kopen? Het kan bij Megens Woninginrichting

Bent u geïnteresseerd geraakt in de domotica van Somfy Tahoma en wilt u er graag nog meer over weten? Wij van Megens Woninginrichting kunnen u niet alleen helpen met het inrichten van uw woning, ook op het gebied van domotica zijn wij specialist. Wij bekijken graag samen met u welke domotica producten uw wooncomfort het beste kunnen bevorderen en kunnen u goed adviseren over de verschillende mogelijkheden. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! 


Social MediaTwitter berichten

Geplaatst op: 01-12-2017
Interieuradvies dag op 9 december 45 minutes • Gratis Tijdens een persoonlijk interieuradvies van 45 minuten kan... https://t.co/1G2ccSKuW2
Geplaatst op: 04-11-2017
Interieuradvies dag op 9 december 45 minutes • Gratis Tijdens een persoonlijk interieuradvies van 45 minuten kan... https://t.co/dFbcCz7syP
Realisatie & Design: Tagnick Webdevelopment